Disc gebonden planners

Disc gebonden planners hebben een disc systeem en zijn net als ring gebonden planners vrij in te richten. De planner is in diverse maten verkrijgbaar bij diverse winkels/merken. Alles wordt bij elkaar gehouden d.m.v. discs. De discs zijn gemaakt van plastic en zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar.

Merken & verkooppunten

Er zijn verschillende merken die een disc planner in hun assortiment hebben. Hieronder vind je een overzicht van welke merken er zijn en waar ze (in Nederland) te verkrijgen zijn.

ARC system – Verkrijgbaar in de maten A5 en A4 bij Staples dit is een kantoorvakhandel voor bedrijven maar sinds kort ook voor particulieren.

me & my BIG ideas (MAMBI) – MAMBI heeft 2 disc planners, de Happy Planner (19,6 x 24,7cm) en de Happy Planner Mini (10,1 x 17,7 cm) beide planners zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar bij Scrapdelight en Hobbywerken. Beide Happy Planners zijn steeds moeilijker verkrijgbaar.

Adoc disc system – Verkrijgbaar in de maten A3, A4, A5 en A6 bij Kantooritems. Let op dit merk heeft geen disc planners maar disc notebooks! Natuurlijk kan je hiervoor zelf planner inserts printen/kopen.

Buiten deze merken en winkels kan je ook nog de Action, Hema, Bruna Lidl en Aldi in de gaten houden. Ze hebben niet standaard disc planners in hun assortiment maar kunnen wel eens tijdelijke aanbiedingen met disc planners/notebooks hebben.

Perforator – Het is mogelijk om een disc planners helemaal zelf te maken, van de voor/achterkant tot de inhoud. Met een perforator kan je alle formaten papier t/m A4 perforeren. Arc heeft de beste perforator maar is vrij prijzig. MAMBI heeft ook een perforator maar deze is moeilijk verkrijgbaar in Nederland.

Voor en nadelen

Een van de grote voordelen van een DISC planner is dat de planner goed plat op tafel ligt. Hierdoor blijft de planner mooi open liggen en is het makkelijk schrijven. Je kan de planner zelfs dubbel vouwen.

Een van de nadelen van een DISC planner is dat je de inhoud niet te vaak erin en eruit moet halen. Het papier wordt hierdoor lelijk en blijft minder netjes zitten.