Review: Mascha Planner

De meest besproken planner van deze tijd, de Mascha planner! Verwacht jij ‘m ook elk moment op je deurmat? Of twijfel je nog of je ‘m wilt bestellen? Lees dan even verder want wij hebben ‘m al uitgebreid getest voor je!

Mascha is bekend van Beautygloss, voorheen een beautyblog maar nu een youtube kanaal. Ik volg/ken Mascha al jaren, ver voor de tijd dat ze bekend werd. Toen ik hoorde dat ze een planner ging uitbrengen heb ik haar benaderd om te vragen waarom ze dit wilde doen. Ze heeft voor deze naam gekozen want ze wilde niet dat mensen het met beauty zouden associëren. Ik heb haar gevraagd waarom ze zelf een planner heeft ontworpen en dit was haar antwoord: “Ja ik werd persoonlijk gek van zelf vakjes tekenen in mijn moleskine, of agenda’s verpesten door het toch weer op m’n eigen manier in te tekenen. Ik vind de kolommen-trend wel heel fijn en besloot daar op verder te broeden, vind de planners van grote merken ook erg mooi maar heb mijn eigen versie gemaakt. Echt blij mee 🙂“.

Omslag

Het is een spiraal planner met een omslag van stevig karton en een gouden spiraal. De voor en achterkant zijn zacht roze met gouden accenten. De naam “Mascha Planner” staat links onderin. Verschillende mensen vielen hierover maar mij stoort het niet echt. Als je de planner open slaan zie je aan de binnenkant van de kaft een opbergvakje met goodies erin zitten. Handig als je wat losse papieren wilt bewaren.

Inserts

De inserts zijn gedrukt op mooi zwaar papier, als ik het moet vergelijken dan vind ik het richting de 140 gram/gsm gaan. De planner bestaat uit MO1P, WO2P en notities inserts. Geen onzin dingen erin maar alles wat je nodig hebt om te plannen. Op de eerste pagina is er ruimte om je persoonlijke gegevens op te schrijven.

Het maandoverzicht is een maand per pagina en is helemaal zelf in te vullen. De layout is 7 vakjes horizontaal bij 6 vakjes verticaal en de weken beginnen op maandag. De vakjes zijn allemaal even groot namelijk 2,30 x 3,15 cm (bxh). De kleuren verschillen per pagina, er is gekozen voor waterverf girly kleuren zoals roze, paars en blauw.

Het weekoverzicht begint op maandag en heeft 4 gelijke kolommen per pagina (waarvan 1 notitie kolom). De kleuren zijn hetzelfde als de maandoverzichten en verschillen per pagina. In de kolommen staan lichte dotted regels, wat ik erg fijn vind want anders schrijf ik schuin en niet netjes.

Een kolom bestaat uit 3 vakken waarvan de bovenste vak het grootst is met daaronder 2 gelijke vakken. De breedte is 3,75 cm dat betekent dat de stickers voor de Erin Condren planner ook in deze planner passen! *yay* Dit zal een hoop van jullie heel fijn vinden 😉

Onderaan de vakken zijn er 8 bolletjes die naar eigen idee te gebruiken zijn (bijv. water drinken, mood bijhouden enz). Er zitten ook gouden stickers die precies passen in de bolletjes passen maar ik vind het een priegel werkje om te doen. Ik kies hier liever voor het inkleuren van de bolletjes met een pen.

Om je planner versieren kan je dus Erin Condren stickers gebruiken. Een box sticker neemt net geen 8 regels in beslag en een halve box is 4 regels hoog.

Extra’s

Er zitten verschillende extra’s bij de planner. Voorin vind je een notitie boekje, 2 kaartjes, 3 label stickers en een groot gouden vel met kleine bolletjes, medium bolletjes, grote bolletjes, hartjes en sterretjes. Het notitieboekje vind ik tegen vallen. Deze is wel erg dun en simpel, ik neem liever niet mee maar zou ‘m gebruiken voor m’n washi tapes.

Achterin zitten 4 bladzijdes met stickers vast in de planner. Dit vind ik wat minder fijn want als ik mijn pagina’s decoreer wil ik de stickers naast me hebben. Nu moet je telkens heen en weer bladeren. Ik heb de sticker pagina’s eruit gehaald, de gaatjes weggesneden en voorin gedaan in het opbergvakje.

Voor en nadelen

Pluspunten

 • Een mooi en goedkoop alternatief voor een Erin Condren planner.
 • Papier is dik
 • Ongedateerd

Minpunten

 • Notitieboekje vind ik tegenvallen, erg dun en simpel.
 • Kleinste bolletjes, teveel priegelwerk.

Onder tekst staan nog veel meer foto’s van de planner. Ik vergelijk de planner ook met andere planners. Scroll dus snel verder!

Ben je nu ook helemaal enthousiast van de planner? Bestel ‘m dan voor 24,95 en zonder verzendkosten bij bol.com!

Deze planner hebben wij opgestuurd gekregen van Mascha, dit beïnvloed onze mening over de planner niet! We krijgen niet betaald voor het schrijven van deze een review.

15 thoughts on “Review: Mascha Planner

 1. Ik stoor mij ontzettend aan de review van de Mascha planner ivm de taalfouten. Ik heb moeite met het lezen van deze review.

  “De Maandoverzicht” moet zijn “Het Maandoverzicht” en “Het Weekoverzicht”
  “De breedte is” en niet de “breedte zijn”

 2. Hai toch Eugenie…. wat een drukte om een paar taalvauten hahaha.
  Ja, opzettelijk verkeerd geschreven. Heb je ook geteld hoeveel woorden en zinnen er wel correct geschreven zijn? Het is maar waar je focus op ligt namelijk.

  Dank voor de review Deirdre. Ik ben een fan van losbladig, dus ik val niet in de doelgroep van Mascha.

 3. Ik twijfel nog… zag op de Bruna site dat je hem ook kan bestellen, vraag me af of je hem dan ook in de winkel kan vinden of alleen online.
  Ook vraag ik me af of in het maandoverzicht erin condren stickers passen?

  1. je kan hem alleen vinden op internet! Ik heb overal gezocht in winkels (bijv. Bruna, Hema enz.) ze hebben hem wel online. Bij de Hema hebben ze hem trouwens niet online. Je kan hem wel kopen bij Bol.com en op de site van Bruna.

   Groetjes M

 4. Lekker overdreven Eugenie!

  Anyways, bedankt voor de duidelijke review. Ik heb zelf een gezinsagenda, heerlijk overzichtelijk maar deze ziet er ook erg fijn uit.

 5. Door de Mascha planner heb ik jullie site ontdekt en ik ben er super blij mee! Deze planner is niets voor mij maar ik kan niet wachten om de andere posten op deze site te lezen ♥

 6. Waar kan ik de planner vinden die op de eerste foto naast de Mascha planner ligt? Lijkt me een erg mooie planner!

  1. Je bedoelt de roze/grijzige? Deze is niet meer te koop helaas. Het is een Filofax Vintage Rose in A5 formaat. Je zou ‘m eventueel nog via verkoop groepen op facebook kunnen vinden maar die kans is erg klein.

 7. Welke maat Happy Planner (paarse) is dat op de foto? Ik wilde de Mascha planner bestellen voor thuis, en een HP mini… maar als de mini nou ongeveer even groot is als de Mascha planner is dat niet handig.

  1. Hoi Patricia, ik heb alleen een minj Happy Planner om mee te vergelijken en de Mascha planner is groter. Volgens mij even groot als de Happy Planner.

 8. Weet je ook wat de hoogte is van de stickers? Zie wel staan 8 regels of 4 regels maar ik wil graag de cm weten.

  1. Dit zijn niet de stickers die meegeleverd zijn. Zoek op Etsy naar Erin Condren stickers en daar vind je alle info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.