Review: Bullet Journal de handleiding vs. Mijn Bullet Journal crash course.

Bullet Journaling is helemaal hot op dit moment. Er zijn zelfs boeken over Bujo uitgegeven. Pas geleden liep ik in de Bruna tegen 2 boeken aan die over Bujo gaan, ik kon ze niet laten liggen en nam ze allebei mee. Er is heel veel informatie over Bujo op internet te vinden, zouden deze boeken iets toevoegen hieraan of is het een beetje van hetzelfde? Ben je ook zo benieuwd? Lees dan even verder!

Beide boeken zijn vooral gericht op beginners en mensen die de eerste stap niet durven te zetten. Voor gevorderden zijn het leuke boeken om te lezen maar verwacht niet dat je iets nieuws zult leren van de boeken.

Bullet Journal de handleiding

Het boek is geschreven door Kelly Deriemaeker, een blogger en Bujo-er. Het boek heeft 125 pagina’s, 6 hoofdstukken en 4 gedeeltes waar je zelf kunt oefenen wat er besproken is. Prijs is 17,50 (+ gratis verzending via bol.com) en is als e-book verkrijgbaar.

Het boek heeft een Bujo look met veel doodles in het boek. Kelly is zelf ook ooit begonnen met Bujo en beschrijft ook de struikelpunten die ze ervoer. Daardoor heeft het boek een persoonlijk randje. Het boek leest lekker weg en tijdens het lezen had ik veel herkenningspunten. In het boek wordt duidelijk beschreven hoe je het beste met Bujo kunt beginnen. Dit wordt duidelijk stap voor stap uitgelegd met duidelijke voorbeelden. Wat ik een pluspunt vind is dat Bujo voor ringbound planners ook wordt uitgelegd in het boek. Nu weet ik precies hoe ik aan de slag wil gaan!

Op Pinterest kan je genoeg inspiratie vinden voor je Bujo maar meestal is dit a) bijna allemaal in het Engels en b) mis je de uitleg bij de foto die je ziet. How-to’s over Bujo zijn vaak summier en veelal hetzelfde. In dit boek gaat Kelly veel dieper in op hoe je een bujo het beste kan indelen en gebruiken.

Mijn Bullet Journal crash course

Het boek is geschreven door Linda van den Berg, Denise Bos en Nicole Neven van MUS creatief / BBNC Uitgevers. Het boek heeft 143 pagina’s (25 hoofdstukken) waarvan 81 inspiratie pagina’s. Prijs is 12,50 (+ 4,95 verzending via bol.com).

Het boek heeft een opvallende kaft met mooie glimmende stipjes. De pagina’s hebben veel foto’s die eruit springen tijdens het doorbladeren van het boek. Het nodigt uit om ‘m in je mandje te doen. Tijdens het lezen viel mij op dat de indeling van het boek niet logisch is (25 hoofdstukken!!!), hoofdstukken zijn snel uitgelezen en op veel pagina’s vind ik de opmaak erg rommelig. Omdat de hoofdstukken erg kort zijn wordt er niet diep in gegaan over het onderwerp.

De foto’s zien er erg leuk uit maar leiden de aandacht af van de inhoud van het boek. Van de 143 pagina’s zijn er maar 62 pagina’s met informatie, dit vind ik een minpunt van het boek.

In het boek is er weinig aandacht voor de verschillende notitieboeken die je voor BuJo kunt gebruiken of de diverse accessoires die je in je bujo kunt gebruiken. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat Mus Creatief / BBNC zelf Bujo notitie boeken uitgegeven heeft. Dat vind ik erg jammer want dat maakt het boek met bepaalde informatie niet objectief is en er te weinig informatie wordt gegeven.

Conclusie

Ik heb veel plezier gehad met het lezen van Bullet Journal de handleiding en zoals je in de foto’s kunt zien heb ik genoeg gemarkeerd om terug te lezen. Toen ik Bullet Journal Crash Course aan het lezen was zat ik me te ergeren aan de dingen die ik miste in het boek. Mijn advies is dan ook om te kiezen voor Bullet Journal de handleiding omdat er meer informatie gegeven wordt. Mijn Bullet Journal Crash Course is (helaas) een mooi voorbeeld van hoe Bujo commercieel wordt uitgemolken.

4 thoughts on “Review: Bullet Journal de handleiding vs. Mijn Bullet Journal crash course.

    1. Bullet journal is een manier om al je taken, notities en lijstjes overzichtelijk bij te houden in een notitie boek

  1. Bedankt voor je review. Zit al een tijdje te denken of bj wat voor mij is maar vond beginnen inderdaad lastig. Gebruik jij nog een gewone agenda naast je bj? Ik het eerste boek eens opzoeken. Heb van Kelly volgens mij ook een boek over bloggen gelezen, las ook lekker weg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.