Week Thema (20-2017)

Week 20, staat in het teken van fotografie. Vroeger moest je fotorolletjes kopen, de foto’s laten ontwikkelen en wilde je ze online zetten, dan moest je ze inscannen. Nu maak je foto’s met je mobiele telefoon en als je internet hebt, kan je ze zo online zetten. Super makkelijk! Ik moet bekennen dat het zeker makkelijk is, maar wil je echt mooie foto’s dan pak ik toch wel mijn camera.

Geschiedenis in vogelvlucht, *lol*!

In 1816 werd de eerste ‘foto’ gemaakt door Joseph Niépce, deze techniek werd “retinas” (het was een negatief beeld dat niet gefixeerd was en verloren ging als het werd blootgesteld aan licht buiten de camera) genoemd. Dit is later verder uitgewerkt tot kleuren foto’s in 1861. De eerste kleurenfoto’s met 3 kleuren. En de eerste digitale fotocamera is in 1981 door Sony op de markt gebracht, genaamd Mavica. In 1991 lanceerde Kodak een professionele digitale camera, die ongeveer € 25.000 kostte *schrikt ervan*. Moet je nagaan dat je nu digitale camera’s kan kopen voor rond 50 euro.

Voor aankomende week (15 mei t/m 21 mei) zijn de thema’s:

  • fotografie
  • zwart/wit

Ik ben heel benieuwd hoe jullie deze week gaan decoreren. Als je het leuk vindt, en je kan niet kiezen, mag je ook combineren! Neem een kijkje op de pagina van de Week Thema voor meer informatie.

Vergeet niet wanneer je foto’s via instagram post te hashtaggen met #dutchplanners, om ze weer terug te vinden op onze website!

Veel plezier 🙂

XO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.